1 Aangepaste Agenda voor de extra vergadering van Provinciale Staten d.d. 27 september 2013.

2 sa. Motie M7 ingediend tijdens de vergadering van Provinciale Staten d.d. 20 september 2013 door de Statenfractie(s) van de VVD en SP bij de behandeling van Statenvoorstel 49/13 over Beleid Ondergrond - visie op het benutten van de potenties in de ondergrond. Verzoeken GS om: Een actieve rol te spelen in het proces voor inspraak en overleg genoemd in de brief van de minister aan de Tweede Kamer op 18 september 2013; - Specifiek voor Brabant de in de brief genoemde invloeden op milieu, veiligheid, landschap (incl. cultureel erfgoed) en natuur duidelijk in kaart te brengen; - PS over de voortgang van het proces met enige regelmaat te informeren en pas dan het onderwerp schaliegas te agenderen voor besluitvorming in PS wanneer de in de brief genoemde structuurvisie/ plan-MER openbaar is gemaakt. (AANGENOMEN)

Bijlagen

  1. sa. Motie M7 ingediend tijdens de vergadering van Provinciale Staten d.d. 20 september 2013 door de Statenfractie(s) van de VVD en SP bij de behandeling van Statenvoorstel 49/13 over Beleid Ondergrond - visie op het benutten van de potenties in de ondergrond. Verzoeken GS om: Een actieve rol te spelen in het proces voor inspraak en overleg genoemd in de brief van de minister aan de Tweede Kamer op 18 september 2013; - Specifiek voor Brabant de in de brief genoemde invloeden op milieu, veiligheid, landschap (incl. cultureel erfgoed) en natuur duidelijk in kaart te brengen; - PS over de voortgang van het proces met enige regelmaat te informeren en pas dan het onderwerp schaliegas te agenderen voor besluitvorming in PS wanneer de in de brief genoemde structuurvisie/ plan-MER openbaar is gemaakt. (AANGENOMEN) 825 KB

3 Motie M3 ingediend tijdens de vergadering van Provinciale Staten d.d. 27 september 2013 door de Statenfracties van het D77 en GroenLinks bij de discussie over mogelijke winning van schaliegas. Roept Gedeputeerde Staten op: Hierover het initiatief te nemen, het gesprek aan te gaan met vele relevante organisaties en PS hierover te rapporteren. (AANGEHOUDEN)

3 Motie M2 ingediend tijdens de vergadering van Provinciale Staten d.d. 27 september 2013 door de Statenfracties van het CDA, GroenLinks, SP, PvdA, Partij voor de Dieren, D66 en 50PLUS bij de discussie over mogelijke winning van schaliegas. Gedeputeerde Staten te verzoeken de Minister van Economische Zaken te vragen deze vergunning in te trekken. (AANGENOMEN)

3 Motie M1 ingediend tijdens de vergadering van Provinciale Staten d.d. 27 september 2013 door de Statenfracties van het CDA, SP, PvdA, GroenLinks en D66 bij de discussie over mogelijke winning van schaliegas waarin ze Gedeputeerde Staten verzoeken om 1. aan Provinciale Staten op korte termiin een juridisch houdbaar voorstel te doen om de Provinciale Milieu Verordening zodanin aan te passen dat het gehele grondgebied van Noord-Brabant wordt aangewezen tot borinnsvrije zone als het qaat om de (proeflwinning van schalieqas, 2. daarbii alle overige noodzakeliike PMV-tekstwiizigingen te betrekken, die dienstbaar zijn aan de bescherming van het grondgebied van Noord- Brabant tegen ongewenste (proeflboringen naar schaliegas. 3. {extern) advies in te winnen om te bezien of het wellicht opportuun is ook in de Verordenincr Ruimte Noord-Brabant het (proeflboren naar schaliegas te verbieden. 4. deze motie onder de aandacht te brengen van het Kabinet en de Tweede Kamer vóór zij overgaan tot enige besluitvorming aangaande schaliegas, 5. de Staten zo spoedig mogelijk schriftelijk te rapporteren over de invulling van de motie in verband met het mogelijke plenaire debat in de Tweede Kamer in week 42 of kort na de Herfstvakantie-Midden 2013. (AANGENOMEN)

Bijlagen

  1. Motie M1 ingediend tijdens de vergadering van Provinciale Staten d.d. 27 september 2013 door de Statenfracties van het CDA, SP, PvdA, GroenLinks en D66 bij de discussie over mogelijke winning van schaliegas waarin ze Gedeputeerde Staten verzoeken om 1. aan Provinciale Staten op korte termiin een juridisch houdbaar voorstel te doen om de Provinciale Milieu Verordening zodanin aan te passen dat het gehele grondgebied van Noord-Brabant wordt aangewezen tot borinnsvrije zone als het qaat om de (proeflwinning van schalieqas, 2. daarbii alle overige noodzakeliike PMV-tekstwiizigingen te betrekken, die dienstbaar zijn aan de bescherming van het grondgebied van Noord- Brabant tegen ongewenste (proeflboringen naar schaliegas. 3. {extern) advies in te winnen om te bezien of het wellicht opportuun is ook in de Verordenincr Ruimte Noord-Brabant het (proeflboren naar schaliegas te verbieden. 4. deze motie onder de aandacht te brengen van het Kabinet en de Tweede Kamer vóór zij overgaan tot enige besluitvorming aangaande schaliegas, 5. de Staten zo spoedig mogelijk schriftelijk te rapporteren over de invulling van de motie in verband met het mogelijke plenaire debat in de Tweede Kamer in week 42 of kort na de Herfstvakantie-Midden 2013. (AANGENOMEN) 1.3 MB

100 Vastgestelde notulen van de vergadering van Provinciale Staten d.d. 27 september 2013.