Biologisch voedsel heeft tal van voordelen: het past in een gezonde levensstijl, het wordt op een gezonde duurzame manier geproduceerd en het draagt bij aan een gezonde leefomgeving. Toch is het biologische aandeel in de huidige Brabantse landbouw nog geen 3%. In het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030 hebben we de ambitie uitgesproken om dit in Brabant te laten groeien naar 15%. Omdat de vraag naar biologische producten achterblijft, vinden we het belangrijk dit zelf een impuls te geven. En dat begint bij onszelf: door zelf de vraag naar biologische (en/of lokale) producten te stimuleren. Via onze catering. Hierover organiseren we een symposium in de Biokennisweek in januari.

Programma symposium Biologisch in Brabant

Het (voorlopige) programma van het symposium ziet er als volgt uit:
10.00 uur

  • Welkom in ’s-Hertogenbosch door burgemeester Jack Mikkers
  • Opening en toelichting Nationaal strategisch actieplan biologische productie en consumptie door minister Piet Adema
  • Panelgesprek over het actieplan met Douwe Monsma, akkerbouwer en voorzitter Biohuis, Timo Hoogeboom, CEO HAK, BioNederland, Rosemarijn Saat, voorzitter Biowinkelvereniging
  • Brabant gaat voor 15% biologisch in 2030 met gedeputeerde Elies Lemkes-Straver en minister Piet Adema

11.00 uur

  • Ondertekenen Intentieverklaring Biologische & Lokale bedrijfscatering
  • Pilot biologische/lokale catering door Drees Peter van den Bosch, CEO Hutten Catering
  • Break met biologisch hapje van de koks van de toekomst van het Koning Willem 1 College
  • Panelgesprek over de intentieverklaring met een biologische boer, Koning Willem 1 College, Vermaat Catering en een van de ondertekenaars
  • De intentieverklaring en het actieplan in het licht van de Europese Green Deal

12.45 uur Einde symposium

Het symposium zal plaatsvinden tijdens de Biobeurs in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. De meest actuele informatie over het symposium vindt u hier.

Alvast inschrijven? Dat kan via deze link.