Wanneer: Woensdag 25 januari 2023
Hoe laat: 19:30 – 21:00 uur
Waar: Online (linkt volgt enkele dagen voorafgaand aan het symposium)
Voor wie: alle Statenleden, kandidaat-Statenleden en Statengriffies

Aanmelden kan hier

Op 25 januari 2023 organiseert Statenlidnu, samen met de auteurs van het Handboek voor Statenleden, een online symposium over de veranderende rol van de provincies.

Zo’n 10 jaar geleden stelde het toenmalige kabinet voor om provincies te laten fuseren en vijf landsdelen te maken. Ook zouden de taken ingeperkt moeten worden door het inzetten van een
gesloten huishouding. Anno 2023 is de provincie echter niet meer weg te denken voor het huidige kabinet. Of het nu gaat om de woningbouw, natuur, stikstof of energie, voor veel grote onderwerpen wordt de provincie als probleemoplosser ingezet. Maar is dat een goede zaak? En wat betekent dat voor de rol van Provinciale Staten? En hoe geef je je Statenlidmaatschap vorm gelet op deze ontwikkelingen?

Tijdens dit online symposium wordt aan minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties het eerste exemplaar van het nieuwe Handboek voor Statenleden aangeboden. Alle 570 Statenleden ontvangen, bij hun beëdiging, het nieuwe Handboek van Statenlidnu cadeau. Welkomstpakket en leeromgeving Kort na de verkiezingen krijgen alle Statenleden in Nederland een welkomstpakket van Statenlidnu. Het nieuwe Handboek maakt hier deel van uit. Statenlidnu adviseert alle kandidaat-Statenleden de online leeromgeving van Statenlidnu te bekijken om de basiskennis snel en gemakkelijk onder de knie te krijgen. Kijk op www.leerplatformstatenleden.nl.