Provinciale Staten

Kennismaken met het team van de griffie

De statengriffie adviseert en ondersteunt u als Provinciale Staten en het presidium. U heeft regelmatig contact met de griffier en haar team, maar wellicht wilt u nog meer over ze weten. De komende periode stellen we via het dagbericht steeds een collega uit het team aan u voor:   

Nanette van der Ven werkt per oktober 2023 als loco-griffier voor Provinciale Staten. Sinds februari 2021 is zij werkzaam voor de provincie waarbij zij allereerst is gestart als regisseur om te komen tot nieuwe bestuursovereenkomsten met de Brabantse waterschappen. Vervolgens is zij gaan werken bij de Groenblauwe gebiedsgerichte aanpak als strategisch adviseur leefomgeving. Ongeacht de verschillende functies die ze heeft bekleed, ook in haar jarenlange loopbaan voor de provincie, is de wijze waarop zij haar werk uitvoert te karakteriseren als die van een omgevingsmanager en verbinder. Ze werkt graag met mensen samen, vertrouwt en geeft ruimte aan ieders gezichtspunt en professionaliteit. Als generalist met passie voor het openbaar bestuur van Brabant als mooiste provincie van Nederland vervult ze haar functie als loco-griffier met veel plezier. Als loco-griffier is Nanette de rechterhand van de griffier, en heeft zij de dagelijkse en operationele aansturing van het griffieteam voor de Statendagen. Tevens vervult zij samen met de statenadviseurs een verbindende rol naar de ambtelijke organisatie.
In haar vrije tijd is Nanette druk met haar gezin en is ze graag buiten bezig. Ze heeft een partner, en twee zoons in de basisschoolleeftijd. Als uitlaatklep en ontspanning stapt ze op zondag in de roeiboot om in ‘een viertje’ over de Bossche wateren te glijden. Daarnaast tennist en wandelt ze graag. Als de agenda het toelaat of de tuin het echt nodig heeft dan tuiniert ze met veel plezier, en geniet ze ook van het bourgondische leven in de stad.

Nieuws van de provincie

Schriftelijke vragen