Provinciale Staten

Programmeringsdag 6 oktober 2023

Voor de programmeringsdag van 6 oktober is een aangepaste dagindeling gepubliceerd. Hierbij het overzicht van de woordvoerders voor de Themabijeenkomsten.

Presentaties programmeringsdag
Op de Statendag van 6 oktober worden Provinciale Staten via ambtelijke presentaties geïnformeerd over de programma’s in de begroting 2024. De presentaties volgen de structuur in de provinciale programmabegroting 2024. Vandaag zijn de presentaties via iBabs gepubliceerd.
De strekking van de programma’s in de begroting, en daarmee de strekking van presentaties, kan deels afwijken van de wijze waarop thema’s en woordvoering zijn ingericht. Fracties kunnen met 2 leden aan de bijeenkomst deelnemen, waarbij uitgangspunt blijft dat er per fractie één woordvoerder is. De fracties kunnen naar aanleiding van de presentaties gedurende 2 minuten technische vragen stellen.
Om de programma's in de begroting te kunnen presenteren en daarover technische vragen te kunnen stellen is een tiental sessies gepland, in vier rondes. Daarvan zijn in de eerste drie rondes steeds drie sessie parallel. Zie hiervoor de gewijzigde dagindeling.

Kennismakingsgesprek
Op vrijdag 6 oktober zullen de commissaris van de Koning en een aantal nieuwe Statenleden nader kennismaken. Hiervoor was tot op heden niet voor iedereen een gelegenheid gevonden. De kennismakingsgesprekken vinden plaats vanaf 13.45 uur. Een precieze indeling volgt zo spoedig mogelijk.

Werkgroep evaluatie accountant
De pauze op vrijdag 6 oktober zal de werkgroep evaluatie accountant benutten voor een lunchbespreking.

Nieuws van de provincie

Schriftelijke vragen