Op 6 juli organiseren de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur (NVTL) en de Beroepsvereniging van Stedebouwkundigen en Planologen (BNSP) de Dag van de Ontwerpkracht. Deze dag zal plaatsvinden in Deventer en is bedoeld voor vertegenwoordigers van alle betrokken partijen zoals ontwerpers, overheden, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en marktpartijen.

Centraal staat de aanpak van de grote opgaven als de klimaatcrisis, energieopgave, landbouw- en voedseltransitie, biodiversiteit en het huisvestingsvraagstuk. Hoe zorgen we dat de doelen worden bereikt én de ruimtelijke kwaliteit wordt verhoogd? Wat kunnen ontwerpers, opdrachtgevers, adviseurs en bestuurders van elkaar leren?

Het belooft een inspirerende en interactieve dag te worden, met bijdragen van Minister Hugo de Jonge, Rijksadviseur Jannemarie de Jonge, Winy Maas (MVRDV) en o.a. WUR, Vereniging Deltametropool, vooraanstaande ontwerpbureaus en partners in de ruimtelijke inrichting van Nederland. Naast plenaire sessies worden twee rondes van drie masterclasses rond de thema’s verstedelijking, landschap en energie aangeboden.

Voor meer informatie, het volledige programma en aanmelden verwijs ik u graag naar https://www.eventbrite.nl/e/tickets-dag-van-de-ontwerpkracht-315193190317