Kom naar de Dag van het Bestuur 2023! Op 20 maart is Leiden het bruisende centrum van decentraal bestuurlijk Nederland.

De vraag op deze dag luidt: hoe kunnen we de decentrale democratie en bestuur nog responsiever en slagvaardiger maken? 

Met meer dan vijfhonderd deelnemers en meer dan honderdtwintig (!) sprekers bundelen we de denkkracht op weg naar nieuwe oplossingen.

Laat je inspireren door topwetenschappers, bevlogen bestuurders,  actieve volksvertegenwoordigers en kritische ervaringsdeskundigen. Zij geven kleur aan de bestuurlijke uitdagingen waar we in Nederland voor staan, schetsen de dilemma’s die ze daarbij zien en natuurlijk de oplossingsrichtingen. In de ochtend geven minister Bruins Slot, burgemeester Henri Lenferink en wetenschappers Katrien Termeer, Theo Schuyt en Geerten Boogaard het startschot. Daarna kies je een verdiepend college naar keuze.

Themacolleges 11.30-12.30 uur
De colleges worden gegeven door topwetenschappers als: Eveline Tonkens ♦ Kutsal Yesilkagit ♦ Albert Jan Kruiter ♦ Martin Schulz ♦ Lisanne de Blok.

In de middag neem je een kijkje in de Leidse keuken, toets je de opgedane inzichten in het ochtendcollege aan de praktijk en krijg je volop de ruimte om ook je eigen ideeën te delen. Je bezoekt dan een thematische werksessie op een van de 25 locaties in en rond de stad.

Meer informatie op dagvanhetbestuur.nl, aanmelden kan via deze link

De Dag van het Bestuur is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken, in samenwerking met de VU School of Governance en de gemeente Leiden.