Provinciale Staten

Tijdig concept-moties en amendementen delen met de griffie

Om te zorgen dat zowel de fracties als GS zich optimaal kunnen voorbereiden op de behandeling van de Perspectiefnota wordt u verzocht concept-moties en amendementen tijdig (bij voorkeur voor 10 mei) te delen met de griffie. De griffie voert een technische toets uit en plaatst de moties en amendementen, met uw toestemming, in de map ‘Concept Moties en Amendementen PS ‘op Ibabs

Afscheid huidige loco-griffier en aanwijzing opvolger

As. vrijdag 13 mei zal loco-griffier Miriam van Kampen voor de laatste keer bij de PS-vergadering zijn. Per 1 juni treedt ze in dienst van Waterschap De Dommel als senior Bestuursadviseur. Haar laatste werkdag bij de provincie is dinsdag 17 mei. Het voltallige griffieteam wenst Miriam vanaf deze plaats reeds veel succes toe bij haar nieuwe werkgever. Dat wij Miriam gaan missen staat vast! 

Gelukkig kan de griffie wel verder: u hebt in de vergaderstukken voor komende vrijdag kunnen zien dat daar het voorstel geagendeerd is om een opvolger voor Miriam aan te wijzen: Peter van Boxtel uit Gemert. Peter is na een zorgvuldige selectieprocedure door de griffie met groot vertrouwen voorgedragen. Peter heeft zeer passende en uitgebreide werkervaring. Zo vervult hij reeds sinds 2008 de functie van griffier voor de gemeenteraad van Gemert-Bakel. Peter heeft erg veel zin in deze nieuwe uitdaging bij de Statengriffie. Het aannemen van het Statenvoorstel betekent dat Peter van Boxtel per 1 juli in dienst kan treden als loco-griffier van Provinciale Staten. Binnenkort zal Peter zich in het Dagbericht nader aan u voorstellen. 

Schriftelijke vragen