Provinciale Staten

Beantwoording technische vragen

Even voorstellen: wie zijn de medewerkers van de griffie?

Op verdieping 1, achter in de hoek, zijn de kamers van de griffie. U kunt de medewerkers alle dagen van de week tegenkomen, en zéker op de Thema- en PS-dagen. Hieronder stellen zich wat uitgebreider voor.

Inga Kraneveld werkt al bijna 6 jaar bij de griffie. Ze kent de provinciale werkprocessen en -afspraken, met name bij de griffie, als geen ander. Ze maakt het Dagbericht en de emailservice, inventariseert de spreektijden en woordvoerders voor Statendagen. En met tijdens de vele wisselingen in PS zorgt zij dat de website up to date blijft. Daarnaast beheert ze de griffiemailbox en de agenda van Kirsten, en zorgt dat haar collega’s voorbereid naar hun overleggen kunnen.

Als je de griffie belt neemt Inga vriendelijk de telefoon op en helpt bij vragen over uitnodigingen, onduidelijkheden over applicaties, of bij vragen over van een toegangspas. Inga: ‘Voor mij is een dag geslaagd als ik mijn werk van die dag af heb, stappen in het proces naar de Statendag heb kunnen zetten en mijn collega’s geholpen heb. Ik houd van de hectiek bij de griffie. Al komen de processen en de voorbereiding van de volgende Statendag steeds terug, toch is geen dag hetzelfde. Bel of mail gerust, of kom binnenlopen op onze werkkamer in de hoek van verdieping 1.'

Peter van Boxtel is sinds 1 juli loco-griffier bij de provincie, en werkt samen met de griffier aan een goede positionering van Provinciale Staten en griffie, en zorgt ervoor dat u uw rollen als volksvertegenwoordiger optimaal kunt vervullen. Daarnaast is hij medeverantwoordelijk voor de interne organisatie van de griffie. Zijn blik richt hij vooral op het verbeteren van werk- en bestuurlijke processen. Daarbij brengt hij zijn jarenlange ervaring mee als griffier bij gemeenten, als laatste Gemert-Bakel. Peter: 'U kunt me altijd benaderen voor alles wat onze Staten aangaat. Of dat nu een detail is en heel concreet, of meer strategisch van aard en abstract. Van de vraag ‘hoe zou dit beter en liefst ook leuker kunnen’ word ik echt blij!