Provinciale Staten

Voorbeschouwing begroting 2023

Op vrijdag 4 (en mogelijk 11) november staat de behandeling van de Begroting 2023 op de planning. Gedeputeerde Staten geven in de begroting hun plannen voor het jaar 2023 aan. Een paar weken geleden hebben wij u gevraagd om een korte voorbeschouwing aan te leveren voor de begroting: Wat zijn de speerpunten voor het komende jaar en waar willen jullie naartoe met de provincie? We hebben nog niet van alle partijen hun bijdrage ontvangen. Wilt u deze alsnog sturen naar jvgompel@brabant.nl, uiterlijk dinsdag 1 november?

De bijdrage mag uit maximaal 150 woorden bestaan, met eventueel een foto (liggend, breedbeeld) erbij. Deze voorbeschouwingen plaatsen wij gezamenlijk op Brabant.nl en delen wij via onze social media kanalen.

Video-opnamen 4 november

Daarnaast maken wij op 4 november video-opnamen van de behandeling van de begroting. Per fractie is er de mogelijkheid om op beeld te reageren op de begrotingsbehandeling. Het is fijn als we van tevoren weten of jullie fractie mee wil doen aan de video-opnamen en wie dat namens uw fractie is. Geef dat uiterlijk dinsdag 1 november door aan jvgompel@brabant.nl.

IPO: digitale briefing begroting IPO en BIJ12, mogelijkheid tot vragen

Op maandag 31 oktober van 17:30 uur tot 19:30 uur houdt het IPO een online technische briefing over de begrotingsstukken. Er zal een korte toelichting gegeven worden op de begrotingsstukken, en er is gelegenheid voor het stellen van technische vragen. Als u deel wilt nemen kunt u zich melden bij de griffie. U ontvangt dan een link naar de bijeenkomst.  
Technische vragen kunnen tevens schriftelijk worden aangeleverd, tot uiterlijk maandag 31 oktober. U kunt uw vragen via Statengriffie@brabant.nl stellen.

Uitnodigingen derden

  • Ter voorbereiding van het besluit over de voorgenomen verkoop van de Wholesale-activiteiten van PZEM organiseert PZEM een besloten informatiebijeenkomst op woensdag 16 november 2022 (19:00-21:00 uur). Aanmelden voor deze informatiebijeenkomst kan, onder vermelding van: naam, betreffende gemeente/provincie, functie, via smaljers@pzem.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 11 november.
  • Op dinsdag 8 november 2022 organiseert de Raad voor Dierenaangelegenheden om 14.30 uur een webinar over de RDA-zienswijze “Dilemma’s in de wildopvang”. De volledige zienswijze Dilemma’s in de wildopvang is te downloaden op de website van de RDA: www.rda.nl

Nieuws van de provincie

Beantwoording schriftelijke vragen

Beantwoording technische vragen