Provinciale Staten

Nieuwsbrief verkiezingen

Donderdag 27 oktober is de eerste nieuwsbrief "Verkiezingen provincie Noord-Brabant" verstuurd. Hierin houden wij contactpersonen binnen uw partij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in aanloop naar 15 maart 2023. Mocht u deze nieuwsbrief ook willen ontvangen, mail dan naar Statengriffie@brabant.nl.

Statenlid/burgerlid gezocht voor Gasten van de Staten

De griffie zoekt voor vrijdag 4 november van 12.30-13.25 uur een Statenlid/Burgerlid die een korte presentatie over de provincie wilt geven voor het programma Gasten van de Staten. De presentatie staat al klaar en bevat globale informatie over de provincie. Hier is geen verdere voorbereiding voor nodig maar mocht u dit prettig vinden of vragen hebben, kunt u contact opnemen met de griffie.

Interesse om de Gasten van de Staten te woord te staan? U kunt zich aanmelden door te mailen naar Statengriffie@brabant.nl.

Moties en amendementen Begroting 2023

Komende vrijdag behandelen Provinciale Staten de Begroting 2023. Graag willen wij u daarom over het volgende informeren:

Technische advisering door de griffie
Moties en amendementen die u in voorbereiding heeft, kunt u voor technische advisering voorleggen aan de Statengriffie. Wilt u hiervan gebruikmaken, dan verzoeken wij u om de moties en amendementen zo snel mogelijk bij de griffie aan te leveren via Statengriffie@brabant.nl.

Plaatsing op iBabs
Geef bij het versturen van de concept moties en amendementen aan of wij deze direct mogen plaatsen op Ibabs in de map Concept moties en amendementen/statendag 4 november. Deze map is alleen zichtbaar voor de andere fracties en GS en biedt hen de mogelijkheid om zich goed op uw moties en amendementen voor te bereiden en eventueel aan te sluiten.

U kunt uw concept-moties en amendementen voor deze plaatsing op iBabs aanleveren via Statengriffie@brabant.nl. Doe dit bij voorkeur voor zo vroeg mogelijk, maar in ieder geval uiterlijk vóór donderdag 3 november 16.30 uur. Moties en amendementen die daarna binnenkomen, worden bij het daadwerkelijk indienen tijdens de PS-vergadering geplaatst.

Uitnodigingen derden

Nieuws van de provincie

Beantwoording technische vragen