Provinciale Staten

Statenlid/burgerlid gezocht voor Gasten van de Staten

De griffie zoekt voor vrijdag 14 oktober van 12.30-13.25 uur een Statenlid/Burgerlid die een korte presentatie over de provincie wilt geven voor het programma Gasten van de Staten. De presentatie staat al klaar en bevat globale informatie over de provincie. Hier is geen verdere voorbereiding voor nodig maar mocht u dit prettig vinden of vragen hebben, kunt u contact opnemen met de griffie.
Interesse om de Gasten van de Staten te woord te staan? U kunt zich aanmelden door te mailen naar Statengriffie@brabant.nl.

Van alles te beleven tijdens Dutch Food Week in Brabant

Brabant is dit jaar leadpartner van Dutch Food Week. Deze landelijke week vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 15 oktober. Het bruist dan van allerlei evenementen rondom ons voedsel en wij vertellen het verhaal van grond tot mond. Gezondheid, duurzaamheid en een goed leven staan centraal. Bij uitstek thema’s die passen bij Brabant. Er vinden dan ook meer dan 100 activiteiten plaats door heel Brabant.

Voorproeven op 7 oktober in ‘s-Hertogenbosch
De landelijke opening van Dutch Food Week vindt plaats op 7 oktober in het centrum van ’s-Hertogenbosch met 'Voorproeven op de Markt!'. Boeren, tuinders, telers, vissers en organisaties gaan daar het gesprek aan met het publiek om de verbinding tussen boer en burger te versterken. Bovendien is er genoeg te beleven en (zoals de naam al zegt) te proeven. Letterlijk, maar je kan er ook een voorproefje krijgen van alle evenementen die in de Dutch Food Week gaan plaatsvinden.

Touren van Altena tot Zundert op 15 oktober
Alle Statenleden hebben al een uitnodiging ontvangen voor de Brabant van A-Z tour. Met een bus rijden we door heel Brabant, en maken zes stops bij pioniers uit de hele landbouw- en voedselketen. De bus is inmiddels aardig gevuld met partners uit de agrifood sector, overheid, onderwijs, pers, maar ook in agrifood geïnteresseerde Brabanders. Er zijn echter nog enkele plaatsen vrij, aanmelden kan via de link in de eerder ontvangen uitnodiging of landbouwenvoedsel@brabant.nl.

Uitnodigingen derden

Nieuws van de provincie

Beantwoording schriftelijke vragen