Provinciale Staten

Brabant Doet Wat tijdens de Klimaatweek

Van 31 oktober tot en met 6 november 2022 is het de Nationale Klimaatweek. Naast het stimuleren van onze inwoners en partners om duurzame keuzes te maken, hebben we de hele week activiteiten op het programma voor o.a. medewerkers van de provincie.

Wat merkt u als statenlid van de Nationale Klimaatweek?

  • De hele week gaat de verwarming in het provinciehuis standaard naar 19 graden. Hiermee geven we als overheidsorganisatie het goede voorbeeld en besparen we op onze energiekosten. Wij vragen u om hier tijdens de Statendag van 4 november a.s. rekening mee te houden door uzelf warm aan te kleden.
  • Daarnaast is gedurende de klimaatweek de verlichting en projectie op de toren uit. We starten daarmee op 28 oktober zodat ook tijdens de Nacht van de Nacht de lichten gedoofd zijn.
  • Ook staan we iedere ochtend van 9.00 tot 11.00 uur in de ontvangsthal om bezoekers van het provinciehuis te vragen naar wat zij doen om hun leven en werk duurzamer te maken en welke tips zij hebben voor de provincie Noord-Brabant.
  • Vrijwilligers van Watrestje maken op 4 november een lunch in het bedrijfsrestaurant van de overgebleven restjes van die week. Dit wordt aan het aanbod van die dag toegevoegd.
    Mocht u het leuk vinden. Dan bent u van harte welkom om op 4 november een kijkje te komen nemen.

Meer informatie over Brabant Doet Wat tijdens de klimaatweek is te vinden via deze link.

Nieuws van de provincie

Schriftelijke vragen

Beantwoording technische vragen