Janneke Oosterhuis werkt nu ruim een jaar bij provincie. Toch is griffiewerk voor haar bepaald geen onbekend terrein. Vlak na de dualisering trad zij in dienst bij de griffie van de gemeente Tilburg, waar zij ruim vijftien jaar de gemeenteraad van Tilburg (45 raadsleden) met raad en daad bijstond. Haar aandachtsgebied is altijd financiën in relatie tot de rol de raad / Staten geweest. Niet vreemd, gezien haar achtergrond als econoom. 
Na haar raadsadviseurschap is Janneke een paar jaar controller geweest van een Gemeenschappelijke Regeling op gebied van jeugdzorg geweest. Hoewel bijzonder interessant en maatschappelijk relevant, begon na verloop van tijd bij haar toch weer het verlangen naar de politieke werkelijkheid en het politieke spel te kriebelen. Dat maakte dat Janneke de stap naar de Statengriffie van de provincie heeft gemaakt.

Haar vrije tijd gaat op aan haar (nu nog) thuiswonende zonen van 21 en 17. Zij is daarnaast geregeld in veiligheidsschoenen en werkkleding thuis aan klussen. Meestal met goed resultaat, al gaan er soms ook wel eens wat mis. Maar met haar motto is “als je het niet probeert, dan leer je het ook nooit” gaat zij uitdagingen gewoon aan. En als het echt mislukt, dan kun je altijd nog een mannetje bellen. Toch?