18 april 2024: workshop crowdfunding en campagne voeren

28 februari 2024Natuur en landschapBevat visueel element: Foto

Heeft u een goed groen idee? En bent u op zoek naar helpende handen, materialen of geld? Via het crowdfundingplatform Brabanders voor Natuur kunt u een campagne starten. Om u op weg te helpen, organiseert de provincie Noord-Brabant op donderdagavond 18 april (19.30 – 21.30 uur) een workshop crowdfunding en campagne voeren.

Tijdens deze digitale workshop leert u alles wat u moet weten om aan de slag te gaan met een groen idee en hier mensen, materialen en/of geld voor te werven. U ontvangt concrete tips en krijgt meer informatie over succesvoorbeelden van andere groene, Brabantse initiatieven.

U krijgt antwoord op vragen als: waarom is crowdfunding een leuke en geschikte manier om uw groene initiatief te financieren? Welke stappen moet u zetten en hoeveel tijd kost het voorbereiden en uitvoeren van een campagne? Ook is er voldoende tijd om zelf vragen te stellen.

Aanmelden

Over Brabanders voor Natuur

Via Brabanders voor natuur krijgt u hulp bij het opzetten en uitvoeren van een crowdfundingcampagne. Het platform is bedoeld voor inwoners met een goed groen idee voor hun buurt, dorp of stad. Denk aan de uitbreiding van een buurttuin, het herstel van een houtwal, de aanleg van een bijenlint of het opknappen van een natuurspeeltuin. Via het platform zamelt u geld in. Initiatiefnemers maken kans op een bijdrage van provincie Noord-Brabant van maximaal € 5.000 en maximaal 50% van het doelbedrag.


Contact Statengriffie

De werkkamers van de griffie zijn op de 1e verdieping van het provinciehuis, naast de fractiekamers.