30 juni: Dag van de Gezondheid

12 juni 2023GezondheidBevat visueel element: Foto

Vrijdag 30 juni 2023 organiseert de provincie samen met haar partners de Dag van de Gezondheid. Iedereen die iets doet met gezondheid (in Brabant) is van harte uitgenodigd.

Van strategie naar actie

Het thema van dit jaar is 'van strategie naar actie'. Er zijn enorm veel goede ideeën en mooie ambities, maar hoe worden deze omgezet naar praktijk? Aan de hand van echte verhalen en concrete projecten gaan de deelnemers op onderzoek. Zo werken we samen aan de ambitie '3 gezonde levensjaren erbij voor iedere Brabander in 2030'.

Keynotesprekers bekend

In de ochtend zorgen 2 keynotes voor een goede start van de dag. De eerste keynotespreker Tim 'S Jongers is politicoloog, bestuurskundige en publicist. In zijn werk focust hij vooral op verschillen in de samenleving en de positie van mensen in kwetsbare situaties, en hoe we deze verschillen kunnen overbruggen. Hij vertelt over de kloof tussen arm en rijk en de gezondheidseffecten van armoede.

De 2e keynotespreker is niemand minder dan Marian Witte. Vanuit haar rol als voorzitter van GGD-West Brabant en Burgemeester van St. Geertruidenberg neemt Marian ons mee in het algemene belang van gezondheid en preventie. Door in gesprek te gaan met een medewerker van CZ kijkt ze met ons vooruit hoe we gezondheid de norm gaan maken in de komende jaren.

Workshops

Na de lunch zijn er 2 rondes met keuze uit 6 verschillende workshops. Samen gaan we in de verschillende workshops op zoek naar praktijkverhalen. Aan de hand van een concreet project maken we de vertaling van strategie naar alledaagse praktijk.

Kennisplein

Verschillende innovatieve projecten, ondernemers en instellingen leren kennen? Dat kan de hele dag! Het kennisplein is er om te inspireren en kennis te delen. Vergeet niet 1 van de 5 themahoeken op het kennisplein te bezoeken.

Partners

De Dag van de Gezondheid 2023 wordt georganiseerd door de provincie Noord-Brabant samen met haar partners Brabant Advies, Care Innovation Center, GGD, Slimmer Leven en Zorgbelang.


Contact Statengriffie

De werkkamers van de griffie zijn op de 1e verdieping van het provinciehuis, naast de fractiekamers.

Direct naar