Aandacht voor Paarse Vrijdag

8 december 2023BestuurBevat visueel element: Foto

Een hart in de kleuren van een regenboog met de tekst ‘Liefde is voor iedereen’, het paars uitlichten van de hoeken van de provinciale toren en aandacht voor het thema tijdens de zogeheten Waterchallenge in Rosmalen. Met deze ingrediënten besteedt de provincie op 8 december aandacht aan Paarse Vrijdag. Het is een mooie manier om invulling te geven aan het Regenboog Stembusakkoord 2023 Provincie Noord-Brabant, dat eerder werd afgesloten.

In dat akkoord is onder meer afgesproken dat de provincie niet alleen de gemeenten stimuleert om een LHBTI+-beleid te voeren, maar ook zelf zichtbaar aan het onderwerp te werken. De projectie past daar goed bij, maar ook het hijsen van de regenboogvlag op momenten als IDAHOT, Coming Out Day en Paarse Vrijdag.

Waterchallenge

Bij Perron 3 in Rosmalen nemen zo’n 50 leerlingen van 3 scholen uit de regio ’s-Hertogenbosch in het paars deel aan de zogeheten Waterchallenge. Dat is een wedstrijd in samenwerking met Stichting Jong Ondernemen. Leerlingen van het voortgezet onderwijs besteden met korte video’s aandacht aan verantwoord watergebruik, nu en in de toekomst. Gedeputeerde Saskia Boelema opent de wedstrijd en is juryvoorzitter.


Contact Statengriffie

De werkkamers van de griffie zijn op de 1e verdieping van het provinciehuis, naast de fractiekamers.