Bezoek duurzame energieprojecten tijdens de Open Energiedag op 16 september

5 september 2023EnergieBevat visueel element: Foto

Voel de warmte van bodemenergie, krijg een rondleiding in een nabijgelegen zonnepark of ontmoet de mensen achter een windmolen – zoals Windpark Streepland! Geïnteresseerden kunnen op 16 september 2023 een kijkje nemen bij tal van duurzame energieprojecten in heel Nederland om kennis te maken met de mensen en de technieken achter de energietransitie.

Rob Jetten opent de Open Energiedag

Demissionair minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten opent op zaterdag 16 september de Open Energiedag bij energiepark Nijmegen-Betuwe.

Bekijk een windmolen van dichtbij

In Brabant zijn er 10 locaties van duurzame energieprojecten om te bezoeken. Eén van die locaties is Windpark Streepland. Zij opent haar deuren voor het brede publiek tijdens de Open Energiedag. Zowel jong en oud zijn van harte welkom tussen 13.00 en 16.00 uur. Er verschillende rondleidingen.

  • Sluit hiervoor aan om 13.30, 14.30 of 15.30 uur en ontdek de groene wereld achter je stopcontact en ga in gesprek met de initiatiefnemers.

Windpark Streepland is volledig gratis te bezoeken. Daarnaast kunt u tijdens de Open Energiedag gratis parkeren bij de parkeerplaats van NS Station Lage Zwaluwe aan de Westelijke Parallelweg. Vanaf daar word u via borden naar de locatie geleid.

De Open Energiedag is onderdeel van de ‘Daar krijg je energie van’ campagne, die de NVDE is gestart in samenwerking met brancheverenigingen NWEA, Holland Solar, Energie Samen, Bodemenergie Nederland, Geothermie Nederland en Vereniging Warmtepompen.


Contact Statengriffie

De werkkamers van de griffie zijn op de 1e verdieping van het provinciehuis, naast de fractiekamers.