Bijzondere poses van Brabantse topsporters in provinciehuis

1 juli 2024Cultuur, erfgoed, sport en vrijetijdBevat visueel element: Video

Fotograaf Paul Raats heeft 16 olympische en paralympische Brabantse sporters geportretteerd in verrassende poses. U kunt de expositie tussen 5 juli en 9 september in de hal van het provinciehuis bekijken.

Downloads

De 16 sporters hebben zich niet alleen in bijzondere poses laten fotograferen voor deze tentoonstelling; ze hebben ook een persoonlijk item ingestuurd. Door een QR-code te scannen komen bezoekers meer te weten over het voorwerp.

Opening expositie op 5 juli

Gedeputeerde Bas Maes opent vrijdag 5 juli om 10.00 uur de expositie in de hal van het provinciehuis. U kunt de expositie daar tot 9 september bezoeken.

Het provinciehuis is tussen 15 juli en 9 augustus van maandag tot en met donderdag tot 17.00 uur open en op vrijdag tot 13.00 uur. (Buiten deze periode geldt voor alle dagen de openingstijd van 8.00 tot 17.00 uur.)

Onderdeel van campagne Meedoen is Winnen

De expositie is onderdeel van de campagne Meedoen is Winnen. Die is door BrabantSport in samenwerking met de provincie opgezet om Brabanders met de Olympische en Paralympische Spelen in het vooruitzicht met topsport te inspireren om zelf ook in beweging te komen.

Lees meer over de topsporters op www.brabantsport.nl/onze-helden.

Inspirerende verhalen

Gedeputeerde Bas Maes (o.m. Sport): “Als provincie willen we meer Brabanders in beweging krijgen. Het is mooi om inspirerende verhalen van topsporters te horen én nu ook te zien. Dit draagt er weer aan bij om een breder en meer divers publiek te bereiken.”

Nienke Nijenhuis, directeur Sportief van BrabantSport, is trots. “Op het TeamNL centrum van BrabantSport werken we dag in dag uit met een groot aantal topsporters en talenten. Achter de persoon die elke dag tot het uiterste gaat, zit ook een mens van vlees en bloed. Mooi dat we via deze expositie de Brabander ook een andere kant van die sporters kunnen laten zien en met topsport als middel hen aan kunnen zetten tot beweging.”


Contact Statengriffie

De werkkamers van de griffie zijn op de 1e verdieping van het provinciehuis, naast de fractiekamers.