Brabant Bokaal voor Hendrik van der Aalst, Penny Klamer-Suppers en Piet de Jongh

21 juli 2023Cultuur, erfgoed, sport en vrijetijdBevat visueel element: Foto

Hendrik van der Aalst, Penny Klamer-Suppers en Piet de Jongh ontvangen de Brabant Bokalen 2023. De onderscheiding van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, die al sinds 2008 bestaat, gaat ieder jaar naar een persoon of vrijwilliger die zich op meer dan bijzondere wijze inzet voor cultuur en natuur in de provincie.

(Fotograaf: Ilse Wolf)

1. Hendrik van der Aalst

Hendrik van der Aalst (Eersel) ontvangt de Brabant Bokaal voor zijn jarenlange vasthoudende en veelzijdige inzet voor het Kempenmuseum De Acht Zaligheden in Eersel. Als vrijwillige conservator is hij sinds jaar en dag het boegbeeld van het museum. Hij staat de zakelijk leider en het bestuur met raad en daad bij en begeleidt jonge professionals uit het vak.

2. Penny Klamer-Suppers

Penny Klamer-Suppers (Oss) krijgt de onderscheiding voor haar grote en bijzondere bijdrage aan het popmuziek- en festivalklimaat in Oss en omgeving. Sinds de jaren tachtig is zij initiatiefneemster en drijvende kracht achter diverse grote muziekevenementen in Oss, waaronder PopOss, Blues Touch en Muze Misse, waar naast bekende artiesten ook regionaal talent een podium krijgt.

3. Piet de Jongh

Piet de Jongh (Waalwijk) wordt geëerd voor zijn vele publicaties, grote kennis van zaken en enorme inzet voor cultuurhistorie en natuurbehoud in onder andere de Westelijke Langstraat en Het Groene Woud. Hij zet zich al meer dan 40 jaar in voor het behoud van de natuur in zijn regio, onder meer als voorzitter van de natuurvereniging IVN-De Waerdman en bij de inrichting van het Natura 2000 gebied van de polders tussen Waspik en Waalwijk.

Uitreiking

Op maandag 30 oktober aanstaande reikt Ina Adema, commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, de Brabant Bokalen 2023 uit in het Noordbrabants Museum in 's-Hertogenbosch.

Brabant Bokaal en Brabantse Hoeders

De Brabant Bokaal is sinds 2008 een eerbetoon aan personen die zich als vrijwilliger op meer dan bijzondere wijze inzetten voor de Brabantse cultuur en natuur. Jaarlijks worden maximaal drie personen met de Brabant Bokaal onderscheiden. De ontvangers van de Brabant Bokaal hebben zich verenigd in Stichting De Brabantse Hoeders. De hoeders kiezen jaarlijks samen met het Cultuurfonds een nieuw cultureel en Brabant-breed project. Iedereen kan kandidaten voor de Brabant Bokaal voordragen via www.cultuurfonds.nl/brabant (Zie: Brabant Bokaal onder 'Prijzen')

Over het Cultuurfonds

Prins Bernhard Cultuurfonds investeert elk jaar ruim 35 miljoen euro in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar zo’n 3.500 projecten door heel Nederland en het Caribisch deel van ons koninkrijk. Dat doen we met de bijdrage van de VriendenLoterij en Nederlandse Loterij en samen met onze donateurs, schenkers en partners. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant is een van de 12 provinciale afdelingen. www.cultuurfonds.nl


Contact Statengriffie

De werkkamers van de griffie zijn op de 1e verdieping van het provinciehuis, naast de fractiekamers.