Brabant Ontmoet Café op Dutch Design Week

20 oktober 2023Verkeer en vervoerBevat visueel element: Video

Tijdens Dutch Design Week staat het Brabant Ontmoet Café op het Ketelhuisplein in Eindhoven. Daar gaat de provincie Noord-Brabant in gesprek met partners, designers en bezoekers over maatschappelijke uitdagingen. Thema dit jaar: “What's Smart? Hoe ziet besturen er in de toekomst uit?”

Downloads

Van maandag 23 okt t/m vrijdag 27 okt staat een talkshow programma gepland rondom 'What's smart' dat online terug te zien is. Tevens doet Brabant Ontmoet online verslag van interessante ontmoetingen, tours en events die de grote opgaven van Brabant raken.

Bekijk het programma op https://www.brabantontmoet.nl

In het Brabant Ontmoet Café is een expositie te bezoeken. Scenario’s voor een mogelijke toekomst staan centraal. Brabant kent ingewikkelde maatschappelijke opgaven die alleen mét de samenleving kunnen worden opgelost. Maar die samenleving is de laatste jaren sterk veranderd. In korte tijd zijn er allerlei technologische ontwikkelingen opgekomen die alles veranderen. En ondanks al die snelle online verbindingen, lijkt het juist moeilijker geworden om het gesprek te voeren.

Ontwerpen van De Reuringsdienst of Wij Doen Dingen laten nieuwe wegen zien. Vroeger kon in een peiling alleen gekozen kon worden voor de optie ‘ja’ of ‘nee’. Nieuwe technologieën als Chat GPT maken veel meer mogelijk. Gesprekken van bewoners in de openbare ruimte opnemen, razendsnel uitschrijven en samenvatten tot de kern, dat kan nu. Uiteraard met goedkeuring van de spreker. Met de ‘opiniepaal’ kunnen nu ook de nuance en de inhoudelijke discussie over thema’s onderdeel worden van de stem van de burger.

Ten slotte werkt de provincie samen met partners in de World Design Embassies. Hier worden designoplossingen gezocht voor maatschappelijke opgaven. Provincie Noord-Brabant neemt deel aan de embassies food, safety, biobased, water en health.


Contact Statengriffie

De werkkamers van de griffie zijn op de 1e verdieping van het provinciehuis, naast de fractiekamers.