Dag van de Mobiliteitsdata

12 september 2023Verkeer en vervoerBevat visueel element: Foto

Wilt u alles weten over de ontwikkelingen op het gebied van mobiliteitsdata? Kennismaken met beschikbare data en tools om hiermee aan de slag te gaan? Ervaringen uitwisselen met collega’s van gezamenlijke overheden of bedrijven in het mobiliteitswerkveld? Dan mag u dit evenement niet missen!

Dagelijks werkt de provincie samen aan het verbeteren van de verkeersveiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid. Door de groeiende digitalisering bestaat een steeds beter beeld van de situatie op de Brabantse wegen. Met meer inzicht kunnen we betere bestuurlijke afwegingen maken, reizigers van betere en makkelijkere informatie voorzien en onze maatschappelijke doelen beter bereiken. Er is meer begrip over hoe het systeem in elkaar zit of wat schadelijke effecten zijn. Tijdens de Dag van de Mobiliteitsdata wordt u een programma geboden met inspirerende sprekers, praktijkvoorbeelden en workshops rondom dit onderwerp. Verschillende sprekers gaan in op de kansen en uitdagingen op het gebied van mobiliteit(sdata). Onder hen:

  • Carlo van de Weijer, directeur van het Eindhoven AI System Institute
  • en Clèmens Piena, wethouder van de gemeente Oosterhout

Meldt u nu aan voor deze middag op 5 oktober 2023 in Den Bosch.

Voor wie

  • Medewerkers van de samenwerkende overheden in Noord-Brabant die actief zijn op het gebied van mobiliteit en infrastructuur
  • Medewerkers adviesbureaus van organisaties die deze overheden ondersteunen
  • Medewerkers die ondersteuning bieden op het gebied van data en digitalisering
  • Overige geïnteresseerden

Waar

11.30 - 17.00 uur - provinciehuis, Den Bosch

Programma en aanmelden


Bestanden

Contact Statengriffie

De werkkamers van de griffie zijn op de 1e verdieping van het provinciehuis, naast de fractiekamers.