Dutch Food Week 2023: weet wat je eet

28 september 2023Landbouw en voedselBevat visueel element: Foto

Tijdens de Dutch Food Week, van 7 tot en met 14 oktober, staan we in heel Nederland met elkaar stil bij ons voedsel. Want eten gaat om zoveel meer dan wat we in onze mond stoppen: onze gezondheid, onze toekomst en een goed leven. Tijdens de Dutch Food Week laat de provincie zien dat dit niet alleen belangrijk is, maar ook leuk en inspirerend!

Kijk direct wat er in uw buurt te beleven valt op dutchfoodweek.nl

Opening Brabants programma op 6 oktober

Op vrijdagmiddag 6 oktober wordt het startsein gegeven voor de Brabantse programmering van Dutch Food Week, middenin één van de bekendste uitgaansgebieden van Den Bosch. Tussen 17.00 en 18.00 uur komen we langs bij diverse horecazaken in de uitgaansbuurt in Uilenburg en trakteert TV-kok Danny Jansen vanaf een bakfiets bezoekers een Brabantse borrelplank. Gezond, lokaal en lekker eten komen terug in de samenstelling van de Brabants borrelplank die dan wordt geserveerd. Met een hapje dat speciaal door Danny Jansen is ontworpen, met producten van Brabantse bodem, een gezonde twist en passend op elke borrelplank. Een smaakvol voorproefje van een week die bruist van de activiteiten.

Provincie is lead partner

De provincie Noord-Brabant is een belangrijke partner van Dutch Food Week. Logisch, want Brabant loopt voorop in kwaliteit en duurzaamheid van voedsel. We werken elke dag aan gezond eten en een aantrekkelijke leefomgeving met gezonde natuur. De uitdaging voor de toekomst is groot. Samen gaan we deze uitdaging aan. Met de producenten en verwerkers van ons eten, maar ook met de Brabanders zelf. Want onze keuzes in de winkel zijn bepalend voor de toekomst van ons landschap en onze natuur.

Ga erop uit en doe mee!

De provincie wil heel graag laten zien wat Brabant op het gebied van voedsel in huis heeft. Aan iedereen die in onze provincie woont of er op bezoek komt. Tijdens de Dutch Food Week komt dat allemaal samen. Ga erop uit en laat je inspireren door de vele activiteiten die tijdens deze week plaatsvinden. Ontdek waar ons eten vandaan komt. Wat er allemaal bij komt kijken voor het op ons bord ligt. Welke keuzes je kunt maken. En hoe leuk het is om zelf voedsel te verbouwen, te bereiden en natuurlijk te proeven. Dus kijk op de Dutch Food Week website voor een actueel overzicht van alle activiteiten.


Contact Statengriffie

De werkkamers van de griffie zijn op de 1e verdieping van het provinciehuis, naast de fractiekamers.