Expositie 'Stilstaan bij corona' in hal provinciehuis

2 oktober 2023BestuurBevat visueel element: Foto

Vanaf maandag 2 oktober tot en met 15 november is de expositie ‘Stilstaan bij corona’ in het provinciehuis te bezoeken. De bezoekerstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.00 uur. Daarna reist de expositie door naar andere provincies.

Het coronavirus is niet weg. Veel mensen voelen nog dagelijks de gevolgen. De centrale vraag van de expositie is 'Bij wie sta jij stil?' De expositie laat 44 indrukwekkende foto’s zien, waarbij steeds een bijzonder persoonlijk verhaal hoort. De vertellers staan stil bij iemand die veel indruk op hen heeft gemaakt. Een aantal van deze verhalen is ondersteund met audiofragmenten. In de minibioscoop draait een film waarmee men door beeld en geluid teruggaat naar die tijd. Er is ook een plek om zelf een ervaring, emotie en/of verhaal te delen.

Opening door Koning Willem-Alexander

Koning Willem-Alexander opende vrijdag 29 september de expositie. Dit deed hij door een foto op te hangen van zijn bezoek aan het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis. Bij de opening waren naast de 44 vertellers ook bekende gezichten uit de coronatijd zoals Diederik Gommers en een afvaardiging van het kabinet aanwezig. De opening was live te volgen via NPO 1.

Meer informatie

In 2022 besloot het kabinet om het Comité ‘Stilstaan bij corona’ op te richten. Het comité heeft tot doel om na te denken hoe we stil kunnen staan bij de gevolgen die de coronacrisis op de samenleving heeft gehad. Het comité organiseert o.a. deze expositie. Deze is tot en met 15 november te zien in het provinciehuis en daarna in drie andere provinciehuizen. De foto's en verhalen zullen later ook online te zien zijn.

Meer informatie over het comité of de expositie? Kijk dan op: www.stilstaanbijcorona.nl


Contact Statengriffie

De werkkamers van de griffie zijn op de 1e verdieping van het provinciehuis, naast de fractiekamers.