Kennismiddag Aziatische duizendknoop

21 april 2023Natuur en landschapBevat visueel element: Foto

Op 25 mei organiseren gemeente ‘s-Hertogenbosch, Stichting Bargerveen, Brabantse Milieufederatie, Bosgroepen Zuid en de provincie een kennismiddag over de bestrijding van de Aziatische duizendknopen.

De provincie zet zich in voor de bestrijding van uitheemse planten en dieren. De Aziatische Duizendknoop is een uitheemse plant (invasieve exoot) die zich gemakkelijk verspreidt in stedelijk groen, bermen, tuinen en natuurgebieden. De plant verdringt andere inheemse plantensoorten en veroorzaakt schade aan gebouwen, leidingen en wegen. Eenmaal gevestigd, is de plant moeilijk weg te krijgen.

Tijdens deze kennismiddag informeren we overheden en terrein beherende organisaties over herkenning, monitoring en bestrijding dan wel beheersing van Aziatische duizendknopen in Noord-Brabant. Sprekers zijn onder andere Theo Portegijs (Natuur en Ruimte), Christel Tijhuis (Christel!) en Joyce Penninckhof (Stichting Probos).

Datum: donderdag 25 mei 2023

Tijd: 13.00 – 17.30 uur (inloop vanaf 12.30 uur)

Locatie: Provinciehuis Den Bosch Brabantlaan 1, 5216 TV ’s-Hertogenbosch

Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier. Deelname is gratis. Deel deze uitnodiging vooral met anderen voor wie deze kennismiddag relevant kan zijn!


Contact Statengriffie

De werkkamers van de griffie zijn op de 1e verdieping van het provinciehuis, naast de fractiekamers.