Lucas de Waard schrijft een verrassend Brabants Boek Present

17 mei 2024Cultuur, erfgoed, sport en vrijetijdBevat visueel element: Foto

Vandaag is bekendgemaakt dat Lucas de Waard dit jaar het Brabants Boek Present schrijft. De novelle Parkwachters wordt van 7 tot en met 22 september cadeau gedaan aan lezers bij besteding van minimaal € 15 in Brabantse boekhandels. Het Brabants Boek Present is een initiatief van het Cultuurfonds Noord-Brabant en literair productiehuis Tilt.

Lucas de Waard (1984) groeide op in 's-Hertogenbosch en studeerde af als toneelauteur aan de HKU. Hij schreef scenario’s voor onder andere het Musical Awardwinnende Willem Ruis, de show van zijn leven en Watskeburt?! De musical, BNNVARA-serie Deep shit en bioscoopfilm Invasie. Zijn debuutroman De kamers stond op de shortlist voor de Gouden Strop Schaduwprijs, daarna verschenen Kraaien tellen en Bast. Lucas is regelmatig te vinden op podia als Lowlands, Zwarte Cross en Mensen Zeggen Dingen.

Over het boek Parkwachters

Isa is naar de andere kant van het land verhuisd in een poging opnieuw te beginnen. Maar in haar nieuwe baan loopt ze tegen dezelfde pester aan die haar in haar jeugd vernederd heeft. Isa breekt en slaat op de vlucht voor de realiteit. Dolend door een schijnbaar verlaten pretpark ontdekt ze een bizarre wereld die bedreigd wordt door een sinister kwaad. Isa lijkt de enige die het park en zijn wonderlijke bewoners kan redden. Maar hoe word je iemand, als je een leven lang geprobeerd hebt om niemand te zijn? Parkwachters is een verhaal over fantasie en trauma, over vluchten, vechten en in jezelf geloven.

Brabants Boek Present

Sinds 2019 krijgt elk jaar een Brabantse literaire topauteur de opdracht een novelle te schrijven. In september wordt dit Brabants Boek Present cadeau gedaan aan de bezoekers van boekhandels in heel Noord-Brabant. Het Cultuurfonds en literair productiehuis Tilt bouwen met dit project verder aan een literaire traditie in de provincie. Dit jaar wordt de novelle uitgegeven in samenwerking met Singel Uitgeverijen | De Geus.

Het Brabants Boek Present is een initiatief van het Cultuurfonds Noord-Brabant en literair productiehuis Tilt. Tilt is een literair productiehuis, een thuis voor schrijvers, een ruimte waarin zij kunnen ontwikkelen, ontmoeten en presenteren. Waarin ze (verhaal)werelden mogen bouwen. Werelden die dicht bij ons staan, of zich juist nog buiten ons blikveld bevinden en onze kijk op de werkelijkheid kunnen verbreden. Dat gebeurt op papier, in performances, audio of ontmoetingen, met een focus op het zuiden van ons land.

Het Cultuurfonds investeert elk jaar ruim € 40 miljoen in cultuur en natuur. Dat geld gaat naar 3500 projecten door heel Nederland, in het Caribisch deel van ons koninkrijk en in Suriname. Het Cultuurfonds Noord-Brabant is een van de 12 provinciale afdelingen.


Contact Statengriffie

De werkkamers van de griffie zijn op de 1e verdieping van het provinciehuis, naast de fractiekamers.

Direct naar