Platform voor groene initiatieven gelanceerd

16 november 2023Natuur en landschapBevat visueel element: Foto

Uw buurttuin uitbreiden, een houtwal herstellen, een bijenlint aanleggen of de natuurspeeltuin opknappen. Al deze mooie ideeën kosten tijd én geld. Speciaal daarvoor heeft de provincie het platform Brabanders voor Natuur gelanceerd. Heeft u een goed groen idee voor uw buurt, dorp of stad? Dan krijgt u via het platform hulp bij het opzetten en uitvoeren van uw campagne.

Iedereen die tijd, kennis en geld wil inzamelen voor een groen idee kan een actie starten op Brabandersvoornatuur.nl. Via dit platform krijgt u hulp bij het concreet maken van uw idee en het opbouwen van een betrokken groep mensen die uw actie steunt. Voor een groen idee is ook vaak geld nodig. Met de campagne zamelt u geld in.

Voorbeeldproject: kinderen ontdekken slechtvalken

Een mooi voorbeeld is de campagne van de werkgroep slechtvalken. Het doel: basisschoolkinderen kennis laten maken met slechtvalken die in de toren van de Petruskerk in Vught broeden. Op deze manier leren kinderen over de spectaculaire roofvogel én over de natuur. De werkgroep zamelde zelf € 875 in en kreeg een bijdrage van de provincie Noord-Brabant.

Kans op een bijdrage tot € 5.000

Heeft u een goed, groen idee? En zorgt dat voor actieve samenwerking onder inwoners bij het groener maken van hun omgeving? Dan maakt uw project misschien ook kans op een bijdrage van provincie Noord-Brabant van maximaal € 5.000 en maximaal 50% van het doelbedrag.

Hoe werkt het?

Meld uw initiatief aan op Brabandersvoornatuur.nl. Een campagnebegeleider van Brabanders voor Natuur neemt contact met u op om mee te denken over het vervolg. Met uw campagne zamelt u geld in. Heeft u uw streefbedrag bereikt? Dan kunt u (samen met anderen) aan de slag met het vergroenen van uw buurt!

Over Brabandersvoornatuur.nl

Brabanders voor Natuur is een initiatief van de provincie Noord-Brabant. Voorheen kwamen alle crowdfundingsacties samen op de website van Voor je Buurt. Met Brabandersvoornatuur.nl is er nu een speciale website voor alle Brabantse initiatieven.


Contact Statengriffie

De werkkamers van de griffie zijn op de 1e verdieping van het provinciehuis, naast de fractiekamers.

Direct naar