Provincie bouwt verder aan duurzaam busvervoer met nieuwe remise in Roosendaal

1 februari 2024Verkeer en vervoerBevat visueel element: Foto

Na Breda krijgt ook Roosendaal een gloednieuwe busremise. De provincie koopt daarvoor een perceel van 0,66 hectare aan de Schotsbossenstraat. Die locatie is vlakbij een onderstation voor elektriciteit en ligt op een goed ontsloten industrieterrein.

Op die manier helpt de verhuizing bij de transitie naar busvervoer zonder uitstoot.
De provincie neemt het genoemde perceel over van de gemeente Roosendaal en zorgt voor een geschikte stroomaansluiting. Met die deal is in totaal 1,55 miljoen euro gemoeid. De koopovereenkomst tussen gemeente en provincie wordt binnenkort gesloten.

De verdere invulling van het terrein, zoals bestrating, hekwerk en een wasstraat, wordt door vervoerder Arriva aangelegd. Onlangs werd namelijk bekend dat die partij ook na 2025 de concessiehouder in West-Brabant blijft. Arriva huurt de remise straks van de provincie. De nieuwe locatie wordt in gebruik genomen in de zomer van 2025.

Voorop in Nederland

Rond datzelfde moment staat ook de opening van de nieuwe busremise in Breda gepland, die momenteel in aanbouw is. Deze twee remises in West-Brabant zijn dan helemaal bij de tijd en beschikken over de allernieuwste laadinfrastructuur. De regio loopt dan voorop in Nederland op het gebied van busvervoer zonder uitstoot.

"Dat is iets om trots op te zijn”, zegt gedeputeerde mobiliteit Stijn Smeulders. "Goed openbaar vervoer is ontzettend belangrijk voor onze provincie. Zeker in een tijd waarin de files toenemen en de bereikbaarheid van onze steden en dorpen onder druk staat. Met deze investering zorgen we voor een groene, duurzame toekomst voor het ov in West-Brabant. We zijn blij dat we met de gemeente tot deze deal kunnen komen.”


Contact Statengriffie

De werkkamers van de griffie zijn op de 1e verdieping van het provinciehuis, naast de fractiekamers.