Provincie Noord-Brabant doneert 100.000 euro aan Giro 555 voor aardbeving Turkije en Syrië

17 februari 2023BestuurBevat visueel element: Foto

De provincie Noord-Brabant doneert 100.000 euro aan Giro 555. Turkije en Syrië zijn op maandag 6 februari getroffen door een zware aardbeving, met tienduizenden doden tot gevolg.

Honderdduizenden mensen in het gebied hebben dringend behoefte aan hulp. De samenwerkende hulporganisaties achter Giro 555 leveren directe noodhulp in Turkije en Syrië, zoals medische zorg, eten en onderdak.

Commissaris van de Koning Ina Adema: “Brabant leeft mee met de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. De beelden van de ravage laten een diepe indruk achter. Wij wensen ook alle Brabanders die naasten in het gebied hebben, zijn verloren of nog in onzekerheid verkeren veel sterkte toe. Wij vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen, zodat de hulporganisaties de mensen in het getroffen gebied direct kunnen helpen.”

De Brabanders leven mee met de slachtoffers van de aardbeving, door de hele provincie zijn er acties om goederen en geld in te zamelen. Gedeputeerde Staten en Provinciale Staten leven mee met de slachtoffers en de Brabanders die getroffen naasten hebben in het gebied. Omdat de noodhulp nu nodig is, hebben zij gezamenlijk besloten om direct te doneren, buiten een reguliere Statenvergadering om.


Contact Statengriffie

De werkkamers van de griffie zijn op de 1e verdieping van het provinciehuis, naast de fractiekamers.