Snelfietsroute F58 Tilburg - Rijen gekoppeld aan recreatief fietsknooppuntennetwerk

21 maart 2024Verkeer en vervoerBevat visueel element: Video

De snelfietsroute tussen Tilburg en Rijen (de F58) is vanaf nu gekoppeld aan het recreatief fietsknooppuntennetwerk van Noord-Brabant. De borden rondom de route zijn aangepast en er zijn nieuwe routepanelen geplaatst waarop de fietser duidelijk kan zien welke opties hij heeft. Op 21 maart, de eerste lentedag, was er in Rijen en Tilburg een promotieteam op de been om hieraan bekendheid te geven.

Downloads

De promotiemedewerkers van Ons Brabant Fietst, uitgerust met speciaal ontworpen abri-fietsen, stonden op centrale locaties om gesprekken aan te gaan met inwoners. Deze interactie werd versterkt door het uitdelen van informatieve flyers en het betrekken van mensen bij een quiz over de snelfietsroutes. Dit alles met als doel de bekendheid en het gebruik van de snelfietsroutes te vergroten.

Het beste van 2 werelden

Dankzij de koppeling wordt de fietsforens nu geattendeerd op alternatieve routes die afwisseling kunnen brengen in de dagelijkse fietsrit. Aan de andere kant maken recreatieve fietsers kennis met de snelfietsroutes. Bij het uitstippelen van een route via het knooppuntensysteem kunnen nu ook knooppunten op de snelfietsroutes worden opgenomen. De bekendheid van de snelfietsroute word hierdoor groter. Mogelijk verleidt dat mensen die in hun vrije tijd fietsen om ook vaker naar het werk te fietsen.
Eerder werd ook de snelfietsroute F 261 gekoppeld aan het knooppuntennetwerk. Beide routes zijn in de online en op de papierenroutekaarten aangepast. De uitvoering lag in handen van VisitBrabant Routebureau en Ons Brabant Fietst in opdracht van de provincie Noord-Brabant en de gemeenten Tilburg en Gilze en Rijen.


Contact Statengriffie

De werkkamers van de griffie zijn op de 1e verdieping van het provinciehuis, naast de fractiekamers.

Direct naar