Terugblik Dutch Design Week 2022

8 maart 2023GezondheidBevat visueel element: Video

De uitvoering van het Beleidskader gezondheid wil de provincie samen vormgeven met partners. Want alleen samen kunnen we van onze ambitie '3 gezonde levensjaren voor elke Brabander erbij in 2030' realiteit maken. De provincie verbindt en inspireert alle partners daarom zoveel mogelijk, binnen én buiten Brabant. En wie 'inspireren' zegt, zegt Dutch Design Week.

Downloads

De provincie was, als partner in de Embassy of Health, tijdens de Dutch Design Week 2022 op verschillende momenten aanwezig:

  • Maandag 24 oktober in gesprek met bezoekers in het Brabant Ontmoet Café aan de hand van het Rad van Positieve Gezondheid: wat betekenen de 6 aspecten van positieve gezondheid voor hen? Ook in het Stamgasten programma kwam de provincie aan bod. Designer Ramon De Roij was er ook bij, hij ontwikkelde de Kerby stoepranden: een speelse manier om kinderen meer te doen bewegen.
  • Vrijdag 28 oktober nodigde de provincie haar partners uit voor 2 rondleidingen door de Embassy of Health. Die was opgebouwd rond het thema Chronic Health. Curator Marleen van Bergeijk vertelde volop over hoe en vooral wélke mindset bijdraagt aan het bewegen richting een chronisch gezonde samenleving.
  • Aansluitend was er een conferentie, waarbij gedeputeerde Elies Lemkes-Straver in gesprek ging met curator Marleen over de rol van de provincie. Als provincie werken we immers niet alleen: om tot een gezonder Brabant te komen, hebben we al onze partners nodig.

Meer informatie

Vragen? Neem contact op met gezondheid@brabant.nl.


Contact Statengriffie

De werkkamers van de griffie zijn op de 1e verdieping van het provinciehuis, naast de fractiekamers.