001 Overzicht Ingekomen stukken en behandeladviezen periode 4 juni 2016 tot en met 8 juli 2016.

002 Informatie aan Provinciale Staten van Wethouder Mary-Ann Schreurs van de gemeente Eindhoven over de herbestemming van Mariënhage.

003 Memo aan Provinciale Staten door gedeputeerde Pauli over uitwerking idee van de Brabantcard.

004 Informatie aan Provinciale Staten door de Dierenbescherming t.b.v. rondetafelgesprek van Provinciale Staten d.d. 10 juni 2015 over wilde zwijnen in Noord-Brabant.

005 Memo aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Swinkels over Toezeggingen en beantwoording vragen Uitvoeringsprogramma Cultuur 2017 – 2020 / begrotingswijziging.

006 Bijdrage van Wildbeheereenheid Moergestel t.b.v. rondetafelgesprek wilde zwijnen d.d. 10 juni 2016.

008 Memo aan Provinciale Staten door gedeputeerde Pauli over planning dossier uitwerking governance Havenschap Moerdijk.

009 Memo aan Provinciale Staten door gedeputeerde Spierings over de bestaande informatie m.b.t. dierenwelzijn en de positie van Brabant/Nederland t.o.v. andere regio`s/landen.

010 Memo aan Provinciale Staten door gedeputeerde Van den Hout over Tweede wijzigingsverordening Verordening Ontgrondingen provincie Noord-Brabant 2008.

012 Ter informatie aan Provinciale Staten de Nieuwsbrief nr. 13 - mei 2016 Up2date van de Taskforce Brabant Zeeland.

013 Memo aan Provinciale Staten door gedeputeerde Van den Hout over de stand van zaken ammoniakmeetnet Noord-Brabant.

014 Memo aan Provinciale Staten van gedeputeerde Pauli over ondersteuning kredietunies.

016 Vervolg informatie aan Provinciale Staten van Martin Koenen Adviesbureau m.b.t. verzoek aan om aan Gedeputeerde Staten te verzoeken geen medewerking te verlenen aan een versoepeling van de richtlijnen voor het realiseren van mestverwerkingsinrichtingen.

017 Ter informatie aan Provinciale Staten door de Raad voor Dierenaangelegenheden van het jaarverslag 2015.

019 Ter informatie aan Provinciale Staten door de Raad van Bestuur Havenschap Moerdijk van hun voorgenomen besluit in te stemmen met het uitplaatsen van de bedrijfsactiviteiten van de GR Havenschap naar een op te richten Havenbedrijf Moerdijk NV.

020 Verzoek aan Provinciale Staten door Vereniging Platform Vught Structureel en Vereniging Samen voor Vught om aandacht voor PHS incl. goederenherroutering, de Rijksweg N65 en de samenhangende besluitvorming tussen beide projecten.

021 Memo aan Provinciale Staten door Gedeputeerde Van den Hout toezegging PS inzake het opvragen van informatie bij de provincie Flevoland inzake de inzet en rol van Wildbeheereenheden.

022 Memo aan Provinciale Staten door Gedeputeerde Van den Hout toezegging over toezenden van de maatregelkaart biodiversiteit en leefgebieden.

023 Informatie aan provinciale Staten van de Noord-Brabantse Waterschapsbond naar aanleiding van het overleg over de tweede wijziging Verordening ontgrondingen Noord-Brabant.

024 19. Memo aan Provinciale Staten door gedeputeerde Pauli over Wijzigingen in bijlagen bij voorstel Herziening Governance Havenschap Moerdijk ten opzichte van eerder toegezonden conceptdocumenten bij 2e voortgangsrapportage.

025 20. Memo aan Provinciale Staten door gedeputeerde Pauli over actuele zaken uitwerking governance Havenschap Moerdijk.

026 Informatie aan Provinciale Staten door WISE Nederland en Greenpeace Nederland over splitsing Delta en toekomst kerncentrale Borssele.

027 Memo aan Provinciale Staten door gedeputeerde Van den Hout over tweede wijzigingsverordening Verordening Ontgrondingen provincie Noord-Brabant 2008.

028 Afschrift aan Provinciale Staten van brief van de gemeente Moerdijk namens de Stuurgroep Veiligheid Spoorzones Moerdijk - Halderberge - Roosendaal aan Ministerie van Infrastructuur en Milieu over de gevolgen van de Wet Basisnet.

029 Verzoek aan Provinciale Staten door de ZLTO om reactie van ZLTO te betrekken bij statenvoorstel 50/16 Brabants Mestbeleid.

030 Verzoek aan Provinciale Staten van ZLTO en BMF om nieuwe indicatoren in beeld te brengen bij nieuwe vergunningaanvragen en meldingen in relatie tot het mestbeleid.

033 Afschrift aan Provinciale Staten van een brief van Gedeputeerde Staten aan Belangengroep Toekomst Haaren over bestuurlijke toekomst gemeente Haaren.

035 Reactie aan Provinciale Staten van de Zuidelijke Rekenkamer op het evaluatierapport Zuidelijke Rekenkamer 2011-2016.

036 Informatie aan Provinciale Staten door de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) over zijn advies `Mainports voorbij` die ze hebben aangeboden aan de minister van Infrastructuur en Milieu en de minister van Economische Zaken.

037 Ter informatie aan Provinciale Staten de vastgestelde jaarstukken 2015 Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant.

038 Ter informatie aan Provinciale Staten door de stuurgroep LIB het activiteitenverslag stuurgroep Landbouw Innovatie Noord-Brabant (LIB) 2015.

039 Memo aan Provinciale Staten van gedeputeerde Van der Maat over voorstel m.b.t. aangehouden motie 4 Maatwerkorganisatie.

040 Ter informatie aan Provinciale Staten door de Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant (ODZOB) van de vastgestelde begroting 2017 en meerjarenraming 2018-2020.

041 Memo aan Provinciale Staten door gedeputeerde Van der Maat over vrachtverkeer in Noord-Brabantse gemeenten nabij de grens met België.

042 Afschrift aan Provinciale Staten van brief Dierenbescherming aan Gedeputeerde Staten over afschot van knobbelzwanen.

043 Ter informatie aan Provinciale Staten door de Zuidelijke Rekenkamer de Begroting 2017.

044 Afschrift aan Provinciale Staten van nieuwe zienswijze BMF aan Gedeputeerde Staten over wijziging Verordening Ruimte 2014.

045 Memo aan Provinciale Staten van gedeputeerde Van Merrienboer m.b.t. toezegging over tracedocument Hoogspanningsverbinding 380kV tussen Rilland en Tilburg.