Thema: 'De relatie Stad en Platteland'.
Wanneer: Woensdagavond,15 februari, 20.00u
Waar: De Gouden Leeuw te Vessem
Aanmelden: levedekleinebeerze@gmail.com

Boeren en Bèta's 
Kon Brainport zomaar overal ontstaan of is er iets bijzonders te vertellen over de verhouding tussen de grote stad Eindhoven en het achterliggende Kempenland? Op woensdagavond 15 februari komt Thom Aussems ons verrassen met zijn visie op de relatie tussen Eindhoven en De Kempen. Hij gaat in op de waarde van De Kempen voor Brainport en de betekenis van de groei van Brainport voor de regio. Welke inspanningen vraagt dat van de regio en welke verantwoordelijkheden brengt dit met zich mee?
 
Verwachtingen en ambities
Hoe kijkt de stad naar het platteland, hoe kijken de dorpen naar de stad, welke verwachting hebben wij van elkaar? Wat is ieders belang? 
Hoe kunnen stad en platteland naast elkaar en met elkaar doorgroeien, elk in hun eigen kracht? We zijn nog in gesprek met kandidaten die willen reageren op het verhaal van Thom. Wie dat gaan worden is ook voor ons nog even spannend. De opzet is dat we zo drie stellingen gepresenteerd krijgen waar de zaal in een paneldialoog op kan reageren. 
 
Identiteit en potentie
In eerdere sessies hebben we samen verkend waar De Kempen sterk in is en hoe bewoners en ondernemers zich graag presenteren. We hebben de aantrekkelijke schoonheid ontdekt van het nieuwe beekdalpanorama, de historie die in het landschap verborgen ligt, de waarde van zorgzaam gastheerschap, de kracht van Erfgoed en Verhalen, maar ook de kwetsbaarheid van natuur en landschap en het grote belang van goede routegeleiding. We zagen kansen voor het beekdal met kwaliteitsrecreatie. Op deze inzichten gaan we verder bij de tweede dialoogavond op 15 maart.
 
Wij zijn blij met  uw belangstelling en we nodigen u van harte uit om mee te denken met de Koffiedialogen: