Provinciale Staten

Introductiecursus werkwijze PS, informatiebeheer en de juridische aspecten van het Statenlidmaatschap

De griffie wil, bij voldoende interesse, op 30 september een fysieke bijeenkomst organiseren waarin de werkwijze van PS, de plaatsing van informatie en de juridische aspecten van het Statenlidmaatschap worden toegelicht. De cursus is in de eerste plaats bedoeld voor Statenleden die in de afgelopen periode zijn begonnen, maar de griffie wil iedereen die interesse heeft om de materie opnieuw te horen en vragen te stellen van harte uitnodigen om aan te schuiven. Graag ontvangen wij van tevoren een aanmelding via statengriffie@brabant.nl. De Statenleden die in de afgelopen periode zijn benoemd zullen ook een uitnodiging krijgen via de mail. Bekijk het globale programma. Voor vragen kan je contact opnemen met de griffie. 

Podcast Zuidelijke Rekenkamer

De Zuidelijke Rekenkamer heeft een Podcast gemaakt, waarin de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek naar de Peelvenen worden besproken. Luister naar het gesprek tussen Ard Schilder, directeur van de rekenkamer en Richard Engelfriet, gespreksleider.

Stakeholderbulletin BOM

De griffie wijst u op het Stakeholderbulletin van de BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij). Dit bulletin verschijnt 4 keer per jaar. Als u dit bulletin wilt ontvangen dan kunt u zich hiervoor inschrijven.

Uitnodigingen derden

  • Gedeputeerde Elies Lemkes nodigt u uit voor een Tour door Brabant op zaterdag 15 oktober in het kader van Dutch Food Week.

Nieuws van de provincie

Beantwoording schriftelijke vragen

Beantwoording technische vragen