Provinciale Staten

Beschikbaarheid griffie

In verband met de herfstvakantie is de griffie in de week van 16 oktober tot en met 20 oktober 2023 tot 13.00 uur beschikbaar. Vrijdag 20 oktober 2023 gaat er een weekbericht uit.

Talkshows in Brabant Ontmoet Café tijdens Dutch Design Week

Provincie Noord-Brabant zet al jarenlang de verbeeldingskracht van designers in voor de maatschappelijke opgaven. Om met bezoekers, organisaties, overheden, onderwijsinstellingen en studenten in gesprek te gaan over de toekomst van Brabant. Dat doen we tijdens Dutch Design Week in het Brabant Ontmoet Café.

Onlangs heeft u een uitnodiging ontvangen voor de opening van de Dutch Design Week op zaterdag 21 oktober (hier zijn nog enkele plaatsen voor beschikbaar). Wellicht kunt u hier niet bij zijn of wilt u nog meer van de Dutch Designweek zien. Combineer dat dan eens met één van de talkshows in het Brabant Ontmoet Café, dagelijks een half uurtje op maandag t/m vrijdag.Met het thema ‘What’s Smart?’ gaan we op zoek naar nieuwe verbindingen tussen overheid en samenleving. Wat kunnen technologie en design daarin betekenen? En hoe zou besturen in de toekomst er dan uit kunnen zien? Maandag openen we het thema en dinsdag zoomen we met GS in op de provinciale overheidslaag. Woensdag gaan we in gesprek over Ai for everyone en donderdag ligt het accent op ethiek. Vrijdag wordt gesproken over social media, deze is een aantal dagen later voor u online terug te kijken.

Het totale programma vindt u op www.brabantontmoet.nl De talkshows zijn ook terug te kijken via deze site, deze worden een aantal dagen na de Dutch Design Week geplaatst.

Wilt u via kheesterbeek@brabant.nl laten weten of u bij één van de talkshows aanwezig wilt zijn, dan zorgen we dat er een plekje gereserveerd is.

Statenleden gezocht voor klassenbezoeken ProDemos

Prodemos organiseert in het provinciehuis klassenbezoeken voor het voortgezet onderwijs en het MBO. De griffie zoekt Statenleden en burgerleden die tijdens een klassenbezoek vragen van leerlingen willen beantwoorden. Interesse om een klassenbezoek bij te wonen om vragen van leerlingen te beantwoorden? Meld je dan aan bij de griffie via statengriffie@brabant.nl

Uitnodigingen derden

  • Stichting Samenleving Landbouw en Natuur nodigt u uit voor bijeenkomst over stikstof en Natura2000 beleid op 7 november 2023 in het dorp Zeeland.

Schriftelijke vragen

Beantwoording schriftelijke vragen