Provinciale Staten

Statenlid/burgerlid gezocht voor Gasten van de Staten

De griffie zoekt voor vrijdag 27 oktober, van 12.30 uur tot 13.25 uur, een Statenlid/Burgerlid dat een korte presentatie over de provincie wil geven voor het programma "Gasten van de Staten". De presentatie staat al klaar en bevat algemene informatie over de provincie. Heeft u interesse om de gasten van de Staten te woord te staan? U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Statengriffie@brabant.nl

Duiding verschil tussen bestuursrapportage en begroting

Vrijdag 27 oktober wordt bestuursrapportage II 2023 behandeld in Provinciale Staten. Een week later is de begroting 2024 aan de beurt.

Met het oog op spreektijd, eventuele moties en amendementen is het goed het verschil tussen beide SenV documenten te duiden.In de bestuursrapportage rapporteert GS over de voortgang van de uitvoering van de doelstellingen en prestaties uit de begroting 2023.Bij de begroting 2024 worden plannen, doelstellingen en prestaties over het gehele speelveld van provinciale taken en activiteiten vastgesteld. Verzoek is om bij uw vragen, spreektijd , moties en amendementen rekening te houden met het verschil in aard van beide documenten.

Schriftelijke vragen

Beantwoording technische vragen