Provinciale Staten

Video opnamen op 3 november

Tijdens de behandeling van de begroting op vrijdag 3 november, worden er (in de ochtend) video-opnamen gemaakt. Met deze video willen we laten zien wat uw rol als Provinciale Staten is bij het vaststellen van de begroting. Graag willen wij voor deze video ook een aantal reacties van Statenleden opnemen. Dit doen we voorafgaand aan de vergadering (tussen 9.00-9.30 uur). Hoe heeft u zich voorbereid op deze begrotingsbehandeling? En wat vindt u belangrijk waar Gedeputeerde Staten zich op toe moeten gaan leggen?

Het is fijn als we van tevoren weten of uw fractie mee wil doen aan de video-opnamen en wie dat namens uw fractie is. Geef dat uiterlijk woensdag 1 november door via statengriffie@brabant.nl.

Moties en amendementen Begroting 2024

Komende vrijdag behandelen Provinciale Staten de Begroting 2024. Graag willen wij u daarom over het volgende informeren:

Technische advisering door de griffie

Moties en amendementen die u in voorbereiding heeft, kunt u voor technische advisering voorleggen aan de Statengriffie. Wilt u hiervan gebruikmaken, dan verzoeken wij u om de moties en amendementen zo snel mogelijk bij de griffie aan te leveren via Statengriffie@brabant.nl.

Plaatsing op iBabs 

De griffie plaatst de concept moties en amendementen op iBabs in de map Concept moties en amendementen/statendag 3 november tenzij u in uw mail aangeeft dat ze nog niet geplaatst mogen worden. Deze map is alleen zichtbaar voor de andere fracties en GS en biedt hen de mogelijkheid om zich goed op uw moties en amendementen voor te bereiden en eventueel aan te sluiten.

U kunt uw concept-moties en amendementen voor deze plaatsing aanleveren via Statengriffie@brabant.nl. Doe dit bij voorkeur voor zo vroeg mogelijk, maar in ieder geval uiterlijk vóór donderdag 2 november 16.30 uur. Moties en amendementen die daarna binnenkomen, worden bij het daadwerkelijk indienen tijdens de PS-vergadering geplaatst.

Woordvoering begrotingshandeling

Wij willen u er zekerheidshalve op wijzen dat tijdens de behandeling van de begroting afwijkende regels rondom het woordvoerderschap en de interrupties zijn. Zo is het tijdens de begrotingsbehandeling toegestaan met meer dan één woordvoerder te spreken en de interrupties mogen dan ook door meerdere leden van een fractie worden gedaan. De afspraak in het Presidium is in de eerste termijn ‘terughoudend’ te interrumperen. Dat wil zeggen dat elke fractie maximaal 6 keer met 1 vervolgvraag in totaal in de eerste termijn mag interrumperen. 

Nieuws van de provincie

 

Beantwoording schriftelijke vragen

Beantwoording technische vragen