Handboek PS
Inhoud
- Instrumenten voor Statenleden
- Vergaderingen
- Aanwezigheid en afwezigheid
- Agendavergadering
- Bel
- Besloten vergadering
- BOB-model
- Inspreken
- Notulen & audio- en videoverslagen
- Plenaire vergadering
- Quorum
- Reglement van orde (RVO)
- Spreektijden
- Statenzaal
- Stemmingen
- Themabijeenkomsten
- Thematisch vergaderen
- Vergaderkalender Provinciale Staten
- Vergaderzalen
- Woordvoerders per thema
- Beeldgebruik vergaderingen
- Beleid & organisatie (PS)
- (Nieuwe) Staten- en burgerleden
- In en om het provincie huis
- ICT & devices
- Communicatie & media
- Vergoedingen, budgetten & verzekeringen
- Integriteit & geheimhouding
- Burgers, maatschappij en inspraak
Restaurant en representatiepas
Tijdens openingsuren van het provinciehuis kunt u in het bedrijfsrestaurant op de begane grond terecht. Tussen 11.30 en 13.30 uur kunt u hier terecht voor een vers bereide lunch.
Alle Statenleden en burgerleden krijgen een representatiepas. Met deze pas kunt u uw maaltijd in het restaurant afrekenen. U mag de pas gebruiken als u voor de uitvoering van uw taken als Statenlid of burgerlid in het provinciehuis bent. Voorbeelden waarvoor u deze pas mag gebruiken zijn de maaltijd voorafgaand aan een fractievergadering op maandagavond of de lunch tijdens een Statendag. De pas is persoonlijk en het is niet de bedoeling dat anderen gebruik maken van de pas.
De kosten komen ten laste van het algemene PS-budget en worden op naam gepubliceerd in het openbare declaratieregister. Het declaratieregister is te raadplegen via noordbrabant.bestuurlijkeinformatie.nl.
Ook is er per fractie een representatiepas voor de fractieondersteuners. Deze kosten worden doorberekend aan het fractiebudget.
Warme maaltijd op maandagavond
Op maandagavond kunt u ook een warme maaltijd nuttigen in het restaurant. Indien gewenst, kan een vegetarische variant besteld worden.
De cateraar mailt de fractieondersteuners op donderdag het aanbod van de komende week. De fractieondersteuners geven voor vrijdag 13.00 uur aan de cateraar door hoeveel mensen er komen, hoeveel mensen er gebruik willen maken van een warme maaltijd en welke eventuele dieetwensen er zijn.