Provinciale Staten

Oproep: tekenboek

Graag verzoeken wij u morgen bij binnenkomst in de Statenzaal direct bij de bodes voor uw aanwezigheid te tekenen. Dit zorgt voor een soepele start van de vergadering.

Woordvoering begrotingsbehandeling

Wij willen u er zekerheidshalve op wijzen dat tijdens de behandeling van de begroting afwijkende regels rondom het woordvoerderschap en de interrupties zijn.  
Zo is het tijdens de begrotingsbehandeling toegestaan met meer dan één woordvoerder te spreken en de interrupties mogen dan ook door meerdere leden van een fractie worden gedaan. De afspraak in het Presidium is in de eerste termijn ‘terughoudend’ te interrumperen. Dat wil zeggen dat elke fractie maximaal 6 keer met 1 vervolgvraag in totaal in de eerste termijn mag interrumperen. 

Bij de andere agendapunten blijven de regels gelden dat er maximaal één woordvoerder is en er terughoudend,  maximaal 4 keer, geïnterrumpeerd mag worden met 2 vervolgvragen in de eerste termijn.

Nieuwsbrief IPO

Er is weer een AV-nieuwsbrief van het IPO verschenen. Dit keer met onder meer de aankondiging van een nieuwe algemeen directeur, het verslag van de Algemene Vergadering van 4 oktober en nieuws over de vergoeding van Statenleden.

Uitnodigingen derden

  • Sterk.Brabant nodigt u uit voor de netwerkbijeenkomst Samen Sterk vooruit op 23 november 2022 van 12.00 - 14.30 uur.
  • Klimaatverbond Nederland nodigt u uit voor webinars in de Week van het Lokaal Klimaatbeleid van 22 tot 24 november
  • Gedeputeerde Erik Ronnes nodigt u uit voor een werkbezoek aan Knoop XL Eindhoven op 18 november van 15.00-18.00 uur.
  • Er zijn tijdens de Brabantse Week van het Wonen (14-18 november) diverse activiteiten waar u aan kan sluiten
  • U wordt uitgenodigd voor twee informatiebijeenkomsten over de Hoogwateraanpak op 30 november van 19:00 tot 21:00 en 2 december van 14:00 tot 16:00.

Nieuws van de provincie

Schriftelijke vragen

Beantwoording technische vragen